KURŠUMLIJA: RADE ZA DVA HLEBA DNEVNO

Izvor: Kurir, 25.Jul.2010, 07:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KURŠUMLIJA: RADE ZA DVA HLEBA DNEVNO

Zaposleni u Zemljoradničkoj zadruzi „Budućnost“ godinama ne primaju platu, ali dolaze na posao, u nadi da će im staž biti povezan

KURŠUMLIJA - Tridesetak radnika Zemljoradničke zadruge „Budućnost" iz Kuršumlije godinama rade za dva hleba dnevno i doručak.

Međutim, niko od njih ne želi da napusti posao, nadajući se da će im makar biti povezan radni staž. Trenutno rade samo pekara, koja proizvodi oko 300 hlebova dnevno, i restoran. Dugovi su veći >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << od 40 miliona dinara, a račun im je u blokadi godinu dana. Radnici se nadaju stečaju kako bi iz stečajne mase naplatili neisplaćene zarade za protekle četiri godine.

Slobodan Urošević (46) svakog dana sedi u zadružnoj prodavnici i proda oko 40 hlebova. Dva ostavi za sebe, a u devet sati ide u zadružni restoran na doručak. Potom se vraća u prodavnicu da odsedi još sat-dva i ide kući. Druge robe u rafovima odavno nema. Na pitanje zašto dolazi na posao i gubi vreme za dva hleba dnevno i doručak, Slobodan bez razmišljanja kaže da se nada da će mu „neko" povezati radni staž za poslednjih pet godina.

- Neko će morati da nam poveže radni staž, a imam i sudsku presudu da mi firma duguje 17 plata iz 2007. i 2008. godine. Zato dolazim na posao i čekam - objašnjava Slobodan.

Radnici se nadaju stečaju, a njega može da pokrene država ili poverioci. Država to ne čini, a radnici, koji su poverioci, nemaju novac za to.

(M. Đ.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.