KURDI PRED KOLAPSOM: Žestoki napadi Islamske države u Deir ez Zoru (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Okt.2018, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KURDI PRED KOLAPSOM: Žestoki napadi Islamske države u Deir ez Zoru (VIDEO)

Islamska država je pokrenula veliku kontraofanzivu protiv Sirijskih demokratskih snaga na istoku provincije Deir ez Zor.

Kontraofanziva islamista počela je danas napadom na položaje kurdske formacije oblasti Badija al-Šafah.

Ubijena su sedmorica Kurda iz SDF, dok su dvojica zarobljeni, i položaji kurdskih snaga su pali pod žestokim naletom terorista na istoku Deir ez Zora.

Badija al-Šafah je poprište najtežih bitaka od kada su kurdske snage SDF-a >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << preotele tu oblast od Islamske države.

Teroristima teren ide na ruku, pošto je ta oblast kamenita, i veliki broj klanaca i kanjona pruža priliku banditima da se neopaženi privuku Sirijskim demokratskim snagama.

Ostale vesti iz Sirije, Iraka i Jemena čitajte OVDE.

Pratite nas na našem instagramu SrbijaDanas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.