Izvor: Piplmetar.rs, 21.Dec.2016, 04:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KUPOVINA PREKO INTERNETA: Ovo je spisak stvari koji se najviše prodavao u Srbiji, a prvi su mobilni telefoni

Najprodavaniji prozivodi u Srbiji u 2016. godini su tehnički proizvodi. Srbi su najviše kupovali mobilne telefone, kompjutere i tehničku opremu.
U Srbiji se 2016. godine putem interneta najviše trgovalo mobilnim telefonima, kompjuterima i tehničkom opremom, pokazuje publikacija “KP Pregled“, koju izdaje oglasni portal KupujemProdajem.
Kako je navedeno u saopštenju ovog portala, online trgovina u Srbiji beleži stalan rast, a tokom proteklih 12 meseci preko ovog sajta >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << prodato je više od milion predmeta, ukupne vrednosti od 159,4 mil EUR. Sa 175.000 prodatih primeraka, ukupne vrednosti 19,6 mil EUR, mobilni uređaji zauzimaju prvo mesto. Kompjuteri i drugi aparati, kao što su kućni uređaji i elektronika, zajedno su premašili brojku od 180.000 prodatih primeraka, na šta su građani Srbije potrošili preko 12 mil EUR.
Zbog najviših cena, najveći promet u novcu preko portala KupujemProdajem ostvarile su nekretnine, sa skoro 44 mil EUR, te automobili sa više od 22 mil EUR, prenosi Ekapija.
Publikacija dalje pokazuje da su odeća, obuća i muzički instrumenti još neke od najtraženijih i najpopularnijih kategorija tokom 2016. godine, sa statistikom od preko 134.000 prodatih primeraka, dok su korisnici ovog portala znatan deo novca izdvojili i za poljoprivredne mašine i proizvode, zatim auto delove i raznu industrijsku opremu.
Zanimljivo je da je putem ovog portala u toku 2016. godine prodato više od 25.000 setova auto guma i felni, 5.000 traktora, 11.000 pasa, kao i oko 250 preduzeća.
“KP Pregled” pokazuje da prosečno vreme od postavljanja oglasa do prodaje mobilnog telefona iznosi 8 dana, za obuću je to 9 dana, dok oglasi za automobile, bicikle i kompjutere prodajom rezultuju u proseku za 11 dana, navedeno je u saopštenju.
(Piplmetar.rs)

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.