KUP KORAĆA: Beograd položio ispit bezbednosti

Izvor: Kurir, 10.Feb.2014, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KUP KORAĆA: Beograd položio ispit bezbednosti

Gradski sekretarijat za sport i omladinu ove godine uspešno uzeo učešće u organizaciji završnice Kupa Radivoja Koraća

Sve u najboljem redu!

Sekretar za sport i omladinu Grada Beograda Slavko Gak zadovoljan je kako je organizovan Kup Radivoja Koraća (KRK) u Pioniru, uz napomenu da je očekivao da će u finalu igrati Crvena zvezda i Partizan.

- Sve protiče u najboljem redu i smatram da smo uspešno organizovali Kup Radivoja Koraća. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Većina je očekivala da će u finalu igrati naša dva najpopularnija kluba i to bi sigurno bila utakmica koja bi uveličala ovaj spektakl, ali Mega Vizura je u prethodne dve utakmica pokazala da ipak zaslužuje da se bori za ovaj trofej - kaže Gak.

Žalim zbog vređanja

Nekadašnji vaterpolo reprezentativac Srbije kaže da je najvažnije to što nije bilo ozbiljnijih incidenata, čega se javnost pribojavala uoči turnira.

- Najbitnije je da nije bilo incidenata. Žao mi je što je sastavni deo ovakvih sportskih događaja postalo i vređanje pojedinih aktera koji to ne zaslužuju - kazao je Gak.

Prvi čovek za sport u prestonici ističe da su organizatori bili spremni na to da se u finalu sastanu Crvena zvezda i Partizan.

- Bilo je razgovora na tu temu i pred početak Kupa i siguran sam da bi sve proteklo u najboljem redu. Policija je bila pripremljena da zaštiti sve aktere tog duela. Naša dužnost i dužnost Košarkaškog saveza Srbije bila je da ne dođe do incidenata. Jednostavno, ništa nismo želeli da prepustimo slučaju - zaključio je Gak.

Saradnja s Udovičićem

Njegov bivši igrač iz reprezentacije Vanja Udovičić postao je ministar za sport i omladinu u Vladi Srbije, a Gak ističe da njih dvojica imaju dobru saradnju.

- Ministar Udovičić i ja smo dugogodišnji veliki prijatelji iz bazena i to je umnogome olakšalo našu saradnju danas. Dobro se razumemo, odlično poznajemo problematiku sporta i zajedničkim snagama možemo da učinimo mnogo da sport u Srbiji i Beogradu vratimo na svoje mesto.

Pomoć Partizanu

SPORNI DOKUMENT NIJE VALIDAN

Sekretar za sport i omladinu Grada Beograda osvrnuo se i na dešavanja u VK Partizan i izjavu predsednika crno-belih Aleksandar Šoštara da će klub istupiti iz Lige šampiona.

- Grad svim klubovima pomaže u skladu s mogućnostima, a kao što smo već napomenuli, trenutno ulažemo velike napore da uspostavimo jasne kriterijume, kao i kriterijume o nagrađivanju, kako bismo olakšali funkcionisanje klubova u budućnosti. Dokument koji je javnosti predočio Aleksandar Šoštar nikad nije formalno usvojen i na osnovu njega se ne može finansijski pružiti pomoć klubovima - objašnjava Gak.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.