Izvor: B92, 10.Jul.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KUJOVIC POTPREDSEDNIK PARLAMENTA, MAROVIC DOBIO GLASOVE SNP

Na sednici Skupstine Crne Gore za drugog potpredsednika izabran je poslanik Demokratske partije socijalista Dragan Kujovic, a izabrana su i skupstinska radna tela i njihovi predsednici, prenosi SRNA.

Na sednici je najvise rasprave izazvala odluka da se za predsednika Odbora za medjunarodne odnose izabere poslanik DPS-a i bivsi predsednik parlamenta Svetozar Marovic. Kako je za tu funkciju Liberalni savez kandidovao svog poslanika Slavka Perovica, glasovima opozicione Socijaliticke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << narodne partije Predraga Bulatovica poslanik DPS-a Svetozar Marovic izabran je za predsednika Odbora za medjunarodne odnose. Na sednici su izabrani i drugi predsednici skupstinskih odbora, izmedju ostalog za predsednika Odbora za ustavna pitanja izabrana je Vesna Perovic iz LSCG, a predsednik Odbora za kontrolu rada SDB je politicki lider LSCG i poslanik te stranke u Skupstini Crne Gore Miodrag Zivkovic. Republicka izborna komisija verifikovala je imena osam novih poslanika koalcije "Pobjeda je Crne Gore", koji su zamenili poslanike te koalcije koji su postali ministri u manjinskoj Vladi Filipa Vujanovica. Sednica Skupstine, koja sa prekidima traje od 19. juna, nastavlja rad u sredu u 11.00 casova.

Zbog sednice GO Socijaldemokratske partije, sednica parlamenta ce trajati do 14.00 casova, a raspravljace se o pisanju zagrebackog nedeljnika "Nacional".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.