KUDA IDE OVAJ SVET? U Srbiji cveta morbidni biznis, ubijaju i deru mačke zbog krzna, monstruozni lanac trgovine seže do Zapada

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Maj.2021, 09:21

KUDA IDE OVAJ SVET? U Srbiji cveta morbidni biznis, ubijaju i deru mačke zbog krzna, monstruozni lanac trgovine seže do Zapada

Pored puta pronađeni leševi životinja bez kože

Na desetine naših građana operiše po Srbiji, a najviše u Vojvodini, kao deo monstruoznog lanca trgovine mačjim krznom, od kojeg se u Zapadnoj Evropi izrađuju i te kako cenjeni ćebad, otirači, kaputi i torbe.

Kako navodi M. S. koja je lično podnela krivičnu prijavu protiv jednog žitelja sela nadomak Beograda, koji ubija mačke zbog krzna, ovaj nehumani biznis je procvetao nakon što je pre dve godine u Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zakonom zabranjen uzgoj životinja zarad krzna.

- Pre su gajili činčile, a onda su od 2019. godine odlučili da sa inostranim partnerima razdiru mačke. Otkrila sam jednog od monstruma na internetu, jer je stalno tražio mačke na udomljavanje, a onda sam od njegovog komšije saznala šta radi sa njima - kaže M.S.

Ona ističe da jadne životinje uginu u najvećim bolovima, a najčešće puštanjem struje kroz analni otvor i usta, lomljenjem vrata ili grudnog koša, davljenjem, vešanjem ili u gasnim komorama.

- Nije je retko da budu odrane i žive, da bi profit bio što veći jer na taj način dlaka ne gubi na svežini i kvalitetu. Mnogo je leševa pronađeno i pored puta bez kože. Za izradu samo jednog krznenog kaputa potrebno je ubiti oko 24 mačke. Tužbu sam podnela pre nekoliko meseci i čekam prvo ročište - navodi ona.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.