KRVAVI MASAKR U POZNATOM LETOVALIŠTU! Morska neman odgrizla dečaku ruku: Mališan pao u milost i nemilost ajkule

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Okt.2020, 15:22

KRVAVI MASAKR U POZNATOM LETOVALIŠTU! Morska neman odgrizla dečaku ruku: Mališan pao u milost i nemilost ajkule

Napad se dogodio u nacionalnom parku Ras Mohamed nedaleko od Šarm el Šeika

Dečak (12) iz Ukrajine i njegova majka, teško su povređeni u napadu ajkule nedalekog od popularnog letovališta Šarm el Šeik u Egiptu.

Oni su povređeni prilikom ronjenja, na koje su otišli u organizaciji lokalaca, iako su znali da su izleti u određene delove zabranjeni od novembra prošle godine.

Kako pišu lokalni mediji, napad se dogodio u nacionalnom parku Ras Mohamed, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a dečak je tom prilikom ostao bez dela ruke, dok je žena takođe zadobila teške povrede od ujeda.

- Povređeni turisti su se prvo u hotelu raspitivali o odlasku na ronjenje u park i bili su obavešteni da su vlasti od prošle godine zabranili takav vid izleta. Tada su se povezali sa nekim lokalcima koji su ih čamcima odveli u nebezbedno područje - saopštili su iz agencije preko kojeg je porodica otputovala u Šarm el Šeik.

#Egypt suspends diving activities in Ras Mohammed after shark attack https://t.co/GYjKYImmos

— Ahram Online (@ahramonline) October 27, 2020

U napadu je povređen i instruktor koji ih je vodio na ronjenje. Dečak i žena su operisani i nalaze se u stabilnom stanju. Prema nezvaničnim informacijama, dete je ostalo bez ruke od lakta na dole.

Vlasti u Egiptu veruju da je turiste iz Ukraijne najverovatnije napala okeanska beloperka koja može da poraste do 4 metra dužine i da teži skoro 170 kilograma.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Užas u Egiptu: Ajkula odgrizla ruku dečaku, a vodiču nogu

Izvor: B92, 27.Okt.2020

Maloletni ukrajinski turista izgubio je ruku, a egipatski turistički vodič nogu, u retkom napadu ajkula kod egipatskog odmarališta Šarm el Šeik na Crvenom moru...Napad se dogodio u nedelju kada su dvoje turista, majka i sin, i njihov turistički vodič, ronili na dah u nacionalnom morskom parku...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.