KRVAVE GLAVE JE POKUŠAVALA DA USTANE: Otac devojčice kojoj je KAMION uleteo u sobu opisao STRAVIČNE detalje nesreće

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2024, 17:50

"KRVAVE GLAVE JE POKUŠAVALA DA USTANE": Otac devojčice kojoj je KAMION uleteo u sobu opisao STRAVIČNE detalje nesreće

Ovakvu nesreću meštani Vinkovaca ne pamte.

Nesvakidašnji prizor osvanuo je rano jutros u Mirkovcima kod Vinkovaca u Hrvatskoj. Šleper slovenačkih registarskih tablica oko 6 i 20 časova udario je u porodičnu kuću Marka i Danijele Miškić u Ulici Branka Radičevića i celom svojom vozačkom kabinom ušao u sobu u kojoj je tada spavala njihova ćerka (14).

Probivši kapiju i zid kuće, vozačka kabina odgurala je i krevet nesrećne devojčice na koju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su popadali delovi srušenog zida. Samo čistom srećom je preživela zadobivši naprsnuće lobanje.

Povređen je i vozač kamiona kog je takođe odvezla Hitna pomoć.

- U to vreme sam već bio budan. Ustao sam i pio kafu. Odjednom sam čuo nešto kao pucanje prozora, stakla, lima, ne znam ni sam, a odmah potom se cela kuća zatresla. Pomislio sam da je zemljotres. Mali sin se probudio uplašen, odjednom čujem da žena vrišti iz prednjeg dela kuće. Trčim tamo, ona stoji ispred ćerkinih vrata, ali ne možemo da ih otvorimo. Razbio sam vrata da uđemo, unutra sve puno prašine, mrak je još bio. Upalimo svetlo i imamo šta da vidimo. Soba puna blokova, komada zidova, sve popadalo po krevetu. Ona krvave glave pokušava da ustane sklanjajući cigle sa sebe. Krevet joj je bio na sredini prostorije. Pogledam desno, a ono kamionska kabina razbila ceo zid, došla do pola sobe. Bili smo u šoku svi - ispričao je Marko.

On je zatim odneo ćerku napolje, kako se na nju ne bi srušio ostatak sobe.

- Mama je otišla sa njom u vinkovačku bolnicu da provere da li osim razbijene glave ima neke unutrašnje povrede - ispričao je otac.

Mama je, inače, spavala u sobi pored ćerkine. Vozač kamiona, sredovečni muškarac, takođe je zadobio povrede, ali je uspeo sam da izađe iz kamiona nakon što se zabio u kuću.

- Video sam ga na ulici kako zbunjeno hoda okolo. Verujem da je i on bio u šoku. Bio je i on krvav. Hitna ga je odvezla pa nisam stigao da ga pitam šta mu se dogodilo tokom vožnje pa se na sasvim ravnom putu pogubio i završio u našoj kući. Možda je zaspao jer da je imao srčani ili moždani, ne bi samo tako izašao iz kamiona - nagađa Marko koji ne može da veruje da se kamion zabio u njegovu kuću, a za samo 20-tak centimetara je promašio komšijsku u kojoj niko ne živi.

Marko ne zna da li će se taj deo kuće srušiti kada šlep služba odveze kamion.

Kamion je, skrenuvši sa puta, porušio i par čempresa, nadzornu stanicu za snabdevanje vodom, ali i kanalizaciju koja se nalazi uz put.

Ništa od toga ga nije zaustavilo na putu do gvozdene kapije, dvorišta i zida kuće u kojoj žive Miškići.

- Putem kroz Mirkovce danonoćno prolaze kamioni i šleperi koji idu prema graničnom prelazu Tovarnik sa Srbijom. To su stotine i stotine kamiona i godinama već tražimo da se taj promet preusmeri na auto-put, ali uzalud. Imali smo svakakvih nesreća u kojima su učestvovali ti kamioni, ali ovakvu nikada - kažu meštani Mirkovaca koji su celog jutra u neverici obilazili kuću Miškića iz koje je "virila" crvena cerada šlepera.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.