KRVAVA NOĆ U GAZI: Poginulo 700 ljudi, civile izvlače ispod ruševina

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Dec.2023, 15:02

KRVAVA NOĆ U GAZI: Poginulo 700 ljudi, civile izvlače ispod ruševina

Nakon kratkotrajnog primirja sukob u Gazi se nastavio još većom žestinom

Palestinski civili u Pojasu Gaze traže utočište na sve užem području dok Izrael jača svoje bombardovanje enklave iz zraka, s mora i kopna. Bombardovanje je bilo koncentrisano na Kan Junis i Rafah na jugu, rekli su stanovnici, a bolnice su se borile s previše ranjenika.

Glasnogovornik Hamasa za odnose s javnošću rekao je u nedelju da je u izraelskim napadima u protekla 24 sata >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poginulo 700 ljudi i da mnogi mrtvi leže pod ruševinama, a spasioci s mukom pokušavaju osloboditi ranjene i prevesti ih do bolnice, prenosi agencija DPA i dodaje da broj poginulih nije nezavisno potvrđen.

Izraelska vojska saopštila je da su njeni vojni zrakoplovi i helikopteri napali ciljeve Hamasa, uključujući tunele, zapovedne centre i skladišta oružja, kao i da su pomorske snage pogodile Hamasova plovila. Hamas je objavio da je raketirao obalski izraelski grad Tel Aviv, no te tvrdnje nisu nezavisno potvrđene

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.