KROZ SRPSKU PROŠLE GODINE PROŠLO 17.000 MIGRANATA: Svi hrle prema evropskim zaključanim granicama

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jan.2021, 21:40

KROZ SRPSKU PROŠLE GODINE PROŠLO 17.000 MIGRANATA: Svi hrle prema evropskim zaključanim granicama

Ministar unutrašnjih poslova RS izjavio da je na teritoriji Srpske prošle godine pronađeno 17.000 migranata

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas da su policijski službenici tokom prošle godine na teritoriji RS pronašli i stavili pod kontrolu više od 17.000 migranata.

U istom periodu, tvrdi Lukač, migranti su u RS počinili samo 12 krivičnih dela, što govori o tome da je Policija RS po ovom pitanju svoj posao radila veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dobro, dok je, kako dodaje, taj broj krivičnih dela u Federaciji BiH desi u toku jedne sedmice.

Lukač je podsetio da je u 2019. godini policija na teritoriji Srpske pronašla oko 5.000 migranata, što znači da je broj migranata u prošloj godini statistički gledano za 250 odsto veći, prenosi RTRS.

- Samim tim, vidljivo je da je Policija Republike Srpske predanim radom na terenu uspela da sačuva bezbednost u Republici Srpskoj - istakao je Lukač.

On je naglasio da migranti i dalje dolaze u RS.

- Svakako da se odluka Vlade da nema kampova i prihvatnih centara na teritoriji Srpske pokazala dobrom, jer mi nemamo ni mogućnost ni resurse da pravimo kampove, da brinemo o migrantima i da u takvim okolnostima garantujemo bezbjednost našim građanima - rekao je.

Ministar unutrašnjih poslova Srpske je dodao da nijedna lokalna zajednica ne želi u svojoj blizini takve kampove.

- S druge strane, moramo biti otvoreni i reći da ovi migranti ne dolaze na teritoriju Srpske da bi ostali u Srpskoj ili u BiH, već žele da idu u Evropu. Zbog toga nije pošteno da se zatvore granice Evrope i da se kaže da migranti treba ovde da ostanu - zaključio je Lukač.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.