KRKANLUK

Izvor: Kurir, 15.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRKANLUK

Bračni par Živojinović u jednoj šumadijskoj kafani pazario celo pečeno prase i kompletnu zimnicu

Naš proslavljeni teniser i suprug Lepe Brene Boba Živojinović, inače poznat kao veliki gurman, nedavno je baš zbog te svoje slabosti bio na slatkim mukama. Naime, kako tvrdi naš izvor, Boba se pre nekoliko dana iz Beograda u društvu supruge Brene i najmlađeg sina Viktora uputio ka Zlatiboru. Negde na polovini puta, u jednom šumadijskom selu, iz automobila je spazio staru >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << autentičnu kafanu i ispred nje mangalo na kome se vrtelo mlado prase. Miris vrućeg pečenja koji se širio uokolo toliko mu je zagolicao nozdrve da je, po sopstvenom priznanju, jedva čekao da završi sve obaveze na planini i u povratku pazari ovaj srpski specijalitet.

- Dok smo sedeli i ispijali ko zna koje pivo tog popodneva, u našu seosku krčmu ušao je Boba i odmah upitao iznenađenog kafedžiju ima li pečenja - navodi naš sagovornik, koji se tog dana zatekao u kafani, i dodaje:

- Na njegov potvrdan odgovor obradovao se kao dete i rekao mu da spakuje sve što ima. Pravo da vam kažem, i sam sam se iznenadio koliko je opušten i normalan. Kazao nam je da mu ceo dan „ide voda na usta“ pri pomisli na mladu prasetinu.

Za to vreme Brena je mirno sedela u automobilu oko kojeg su obigravali radoznali seljani, željni da vide veliku pevačku zvezdu. Međutim, ovom kupovinom Boba nije obradovao samo sebe, već je kao i svaki uzoran muž kupio poklon i za suprugu. Naime, dok je čekao da kafedžija spakuje prasetinu, primetio je da se tu može pazariti i zimnica pravljena u kućnoj radinosti i odmah dao instrukcije seljanima da mu gepek napune ajvarom, kiselom paprikom, pinđurom, krastavcima, ali bogami i pekmezom, marmeladom, kompotima i drugim slatkim đakonijama.

Naš izvor takođe kaže da je Boba Živojinović bio veoma izdašan u davanju bakšiša, pa je seoski kafedžija posle ove iznenadne posete dugo, dugo zadovoljno trljao ruke nadajući se da će nekadašnjeg teniskog asa, a sada uspešnog biznismena, put ponovo navesti u ovo malo šumadijsko selo.   

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.