KRIZNI ŠTAB ZASEDA U 11 SATI: Biće predložene DVE STROŽE MERE, da li Srbiju čeka POLICIJSKI ČAS

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jul.2020, 09:14

KRIZNI ŠTAB ZASEDA U 11 SATI: Biće predložene DVE STROŽE MERE, da li Srbiju čeka POLICIJSKI ČAS

Nova sednica Kriznog štaba.

Za 11 sati zakazana je sednica Kriznog štaba, na kojoj bi mogle da budu predložene strože mere, a to su obavezne maske na otvorenom i zabrana okupljanja u celoj zemlji.

Premijerka Srbije Ana Brnabić juče je rekla da bi zabrana organizovanih okupljanja i obavezno nošenje maski na teritoriji cele Srbije, i u zatvorenom i na otvorenom prostoru, dodatno  pomoglo zdravstvenom sistemu u borbi protiv koronavirusa.

Ona je na konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Palati Srbija tako odgovorila na pitanje koje bi rigoroznije mere mogle da budu uvedene, a da to nije potpuna zabrana kretanja.

- Ja bih predložila da imamo obavezno nošenje maski na čitavoj teritoriji Srbije i u zatvorenom i na otvorenom prostoru, bez obzira da li negde imamo vanrednu situaciju ili ne - rekla je Brnabić.

Navela je da bi po njenom mišljenju to svakako u velikom procentu smanjilo dalje zaražavanje koronavirusom, ali da to još nije predložila, jer mora da se konsultuje sa strukom.

Kao drugu meru navela je zabranu organizovanih okupljanja, što je već uvedeno u Beogradu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gotov Krizni štab: Donete nove mere

Izvor: B92, 15.Jul.2020

Beograd -- Na sednici Kriznog štaba, koja je počela danas u 11 sati donesene nove mere zbog pogoršane epidemiološke situacije u Srbiji...Nošenje maski na otvorenom biće ubuduće obavezno na teritoriji cele Srbije u okolnostima u kojima nije moguće držati distancu od dva metra...I na svim ostalim...

Nastavak na B92...

Korona virus: Moguće strože mere u Srbiji, počinje poslednja faza testiranja vakcine u Americi

Izvor: Danas, 15.Jul.2020

Getty Images U Srbiji je zbog epidemije korona virusa moguće uvođenje strožih mera, zabrane okupljanja na teritoriji cele zemlje i obavezno nošenje maske na otvorenom. Sednica Kriznog štaba na kojoj bi ove mere mogle biti predložene zakazana je za 11 sati, javlja RTS. U Srbiji su prema poslednjem...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.