KRIVOKAPIĆ: INICIJATIVA JE ZA RUBRIKU VEROVALI ILI NE

Izvor: Kurir, 14.Sep.2010, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRIVOKAPIĆ: INICIJATIVA JE ZA RUBRIKU "VEROVALI ILI NE"

PODGORICA - Predsednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapcih izjavio je danas da je opoziciona inicijativa za utvrđivanje ustavnosti Zakona o obrazovanju za rubriku "verovali ili ne", jer se dovodi u pitanje nešto što je zapisano u Ustavu - učenje u školama Ustavom proglašenog službenog jezika.

"To što je kasnila administracija tako dugo, pa smo prvo dobili pravopis, pa sad gramatiku, tek pošto je počela škola... Sad treba Savet za obrazovanje da zaseda da bi to mogli i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << uvedemo... Ali, nema sumnje da đeca uče crnogorski već i sada... I Srbi u Crnoj Gori zbore crnogorski, i Crnogorci i Hrvati, zajedno ga zborimo kao državni, ne kao nacionalni jezik", rekao je Krivokapić Radiju Crne Gore.

Krivokapić je kazao da je njegov predlog bio da se jezik u Crnoj Gori nazove jugoslovenski jezik - ali da to nije prihvaćeno.

"Taj predlog je bio brutalno odbijen, sa srpske i sa crnogorske strane, i onda je jasno da smo ga nazvali crnogorski", rekao je Krivokapić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.