KRIVOKAPIĆ: AMFILOHIJE JE KAO BIN LADEN!

Izvor: Kurir, 26.Jan.2011, 08:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRIVOKAPIĆ: AMFILOHIJE JE KAO BIN LADEN!

BEOGRAD - Bože, daj mu pameti! Tako mitropolit Amfilohije odgovara na napade predsednika crnogorskog parlamenta Ranka Krivokapića, koji ga je nazvao Bin Ladenom jer je bacio kletvu na one koji se usude da sruše metalnu crkvu na Rumiji. Krivokapić je, naime, ocenio da SPC postavljanjem crkve ruši državu Crnu Goru?!

BEOGRAD - Bože, daj mu pameti!

Tako mitropolit Amfilohije odgovara na napade predsednika crnogorskog parlamenta Ranka Krivokapića, koji ga je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nazvao Bin Ladenom jer je bacio kletvu na one koji se usude da sruše metalnu crkvu na Rumiji. Krivokapić je, naime, ocenio da SPC postavljanjem crkve ruši državu Crnu Goru?!

- Crkva na Rumiji je objekat za rušenje multietničke Crne Gore - rekao je Krivokapić.

Prema njegovom objašnjenju, „sve druge objekte koje je SPC nelegalno podigla treba tretirati kao ilegalne građevinske objekte, a problem u vezi s crkvom na Rumiji je politički“.

Krivokapić je naveo da je vrh planine Rumija sveto mesto za pripadnike sve tri konfesije na području Bara i u Crnoj Gori. Svi oni su, kako je objasnio, tradicionalno iznosili kamenje na vrh Rumije, a sada, kad je SPC postavila metalni objekat, izvršena je „agresija“ na to sveto mesto. Prema oceni Krivokapića, „agresija SPC u Crnoj Gori traje već dve decenije“.

- SPC ne poštuje Ustav ove zemlje, negira njene zakone, državu, crnogorsku naciju, to nema nigde. To je nezamislivo - rekao je on i upozorio da mitropolit Amfilohije mora da odgovara pred sudovima zbog nedavnih izjava u vezi s crkvom na Rumiji.

Podsetimo, mitropolit Amfilohije je na Božić upozorio da će se naći neko ko će srušiti džamiju ako bude srušena crkva na Rumiji.

Krivokapić je to protumačio kao „pretnju krvoprolićem“, za koju se mora odgovarati.

- To je isto kao kad Bin Laden zapreti nekoj zemlji da će biti terorističkih napada ako određena zemlja ne povuče svoje snage iz Avganistana - rekao je Krivokapić.

Ni mitropolit crnogorsko-primorski nije ostao dužan:

- Zar je tako slabašan taj Ustav Crne Gore, zar je tako bespomoćna ta Crna Gora da je može jedna crkvica, koja je zlatni krst na njenoj kruni, da je ugrozi? - upitao je Amfilohije u izjavi za Kurir i dodao:

- Čudna priča od čudnog predsednika Skupštine Crne Gore koga ja, možda se zato i ljuti, nazivam Krivomozgićem. Ali, i to je potvrda da je on zaista krivomozgić. Neka mu Boga da razuma da mu se vrati pamet na svoje mesto!

N. Popović - J. Velinović

Stari sukob

Predsednik crnogorskog parlamenta već odavno ima pik na mitropolita Amfilohija. Tako je u martu prošle godine izjavio da je Amfilohiju Beograd dodelio ulogu patrijarhove prve pratilje i kazao da se nada da je „mitropolitu sada jasno da Crnogorci u SPC ne prolaze dobro“. Takav govor tad je osudio vladika bački Irinej u ime SPC.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.