Izvor: B92, 21.Nov.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRIVICNI POSTUPAK PROTIV PREDSEDNIKA SSS

Subotica -- Opstinsko sindikalno vece u Subotici potvrdilo je da se u tom gradu vodi krivicni postupak protiv predsednika Samostalnog sindikata Srbije Milenka Smiljanica zbog prevare i falsifikovanja sluzbene isprave, javlja dopisnik Radija B92 Larisa Inic. Predsednik subotickog SSS Margareta Mrdjanovka kaze da je jos 3. jula podneta krivicna prijava protiv Smiljanica zbog prevare i falsifikovanja sluzbene isprave, odnosno ugovora kojim je na sindikalnu zadrugu "Sindag", bez prethodne odluke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Predsednistva, preneto u vlasnistvo 170 kvadratnih metara poslovnog prostora u zgradi Otvorenog univerziteta.

Suboticki sindikat je podneo i krivicnu prijavu protiv NN lica posto je iz sindikalnih prostorija nestalo 15-ak umetnickih slika vrednosti nekoliko hiljada maraka.

Predsednik Samostalnog sindikata Milenko Smiljanic kaze za B92 da je informaciju o vodjenju krivicnog postupka saznao iz medija. On je dodao da je cudno sto je prijavu protiv njega podneo sindikat, a ne policija ili Tuzilastvo. "Nemam ja pojma o cemu se radi. Postoji sindikalno preduzece 'Sindag'u Subotici kojim u pravlja Predsednistvo, a ono je donelo odluku da proda jedan sprat koji ja nisam hteo da prodam. Sta su oni iskonstruisali iz toga, meni nije poznato. Mi zivimo u demokratiji i verovatno je to demokratski put da ja iz medija saznam da sam nesto krov i da sam zgresio. Pripremam jedno otvoreno pismo radnicima Subotice gde cu ukazati na pogubnost ovog rezima koji pocinje da se sluzi staljinistickim metodama. Smetam nekome zato sto mi radnici veruju i hoce da me slede. Rezimu porucujem da moze slobodno da se plasi, a ovakvim merama me sigurno nece pokolebati", kaze Smiljanic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.