Izvor: B92, 30.Nov.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRIVICNE PRIJAVE ZBOG NAPADA NA FINANSIJSKE POLICAJCE

Beograd -- Kako Radio B92 saznaje u SUP Beograd, protiv Radivoja Stevanovica, Slobodana Nicovica i Momcila Dajevica iz Beograda podignuta je krivicna prijava zbog osnovane sumnje da su 21. novembra pretnjama i upotrebom sile sprecili inspektore finansijske policije Zorana Brajevica i Slobodana Vujinovica u obavljanju duznosti. Radio B92 je u cetvrtak javio da je jedan od policajaca lakse povredjen dok je vrsio kontrolu poslovnih knjiga u jednom privatnom preduzecu. Rec je o radnji "Andjeo"
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
u Balkanskoj 20 u Beogradu ciji je vlasnik Andjelka Stevanovic.

Finansijski policajci iz Republicke uprave javnih prihoda nameravali su da izvrse zatvaranje prodavnice po donetom resenju i tokom boravka u radnji Slobodan Nicovic je inspektora Brajovica udario laktom u predelu levog oka i naneo mu lakse telesne povrede, receno je Radiju B92 u MUP.

Kako B92 nezvanicno saznaje, interventna policijska jedinica privela je napadaca koji je s krivicnom prijavom predat istraznom sudiji. On je, medjutim, presudio da nema osnova da bude zadrzan u zatvoru i tokom istog dana ga pustio na slobodu. U izjavi za B92, nacelnik beogradske policije Bosko Buha je potvrdio ovu informaciju, ali nije zeleo da komentarise razloge zbog cega je Slobodan Nicovic pusten.

Komentarisuci cinjenicu da su lica koja su prebila finansijske inspektore odmah pustena na slobodu, sekretar Komisije za zloupotrebe u privredi Slobodan Lalovic kaze da je to najverovatnije ucinjeno zato sto je rec o laksim telesnim povredama. Lalovic se, medjutim, zalaze za preispitivanje slucaja s obzirom na to da je rec o napadu na sluzbena lica. "Kada je u pitanju krivicno delo lake telesne povrede i ako je istrazni sudija u istraznom postupku saslusao sve svedoke u tom trenutku, on nije imao razloga, pravno posmatrano, da to lice zadrzi u pritvoru. Ali, posto se radi o posebnom drustvenom interesu, moguce je da se taj slucaj isprati do kraja i nije svejedno da li meni nanese laku telesnu povredu ili inspektoru koji vrsi duznost, dakle tu imamo jos neke elemente", rekao je Lalovic. On je naveo da je nedavno jednoj sluzbenici finansijske inspekcije demoliran stan posle kontrole u jednom privatnom preduzecu i dodao da ce ovakvih slucajeva biti jos vise s obzirom na pojacanu poresku kontrolu. On ocekuje da ce u Zakonu o poreskoj administraciji, cija je izrada u toku, biti predvidjene stroze kazne od dosadasnjih za ovakve napade.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.