KRITIČNA SITUACIJA! Amerika pozvala svoje državljane na HITNU evakuaciju dok ne bude KASNO!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Okt.2023, 23:47

KRITIČNA SITUACIJA! Amerika pozvala svoje državljane na HITNU evakuaciju dok ne bude KASNO!

Apeluju na svoje državljane da na vreme napuste zemlju

Stejt department je večeras pozvao američke državljane koji se nalaze u Libanu da tu zemlju napuste sad zbog nepredvidive bezbednosne situacije dok su komercijalni letovi dostupni, dodajući da evakuacioni letovi uz pomoć američke vojske verovatno neće biti mogući.

- Trebalo bi da imate plan akcije za krizne situacije koji se ne oslanja na pomoć Vlade SAD. Najbolje vreme za napuštanje zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je pre krize ako je ikako moguće - navodi se u saopštenju. Dodaje se da je evakuacija civila iz strane zemlje uz pomoć američke vojske retka.

- Ne postoji garancija da će američka vlada evakuisati građane SAD i članove njihovih porodica u kriznoj situaciji. U slučaju da dođe do evakuacije uz pomoć američke vojske, naš fokus će biti na pomoći građanima SAD - navode iz Stejt departmenta.

Ističe se da Vlada SAD generalno ne može da obezbedi prevoz u zemlji tokom krize.

- Nećete moći da povedete kućne ljubimce sa sobom ni na jednu evakuaciju koju američka vojska sprovodi iz Libana. Moraćete da potpišete zadužnicu da nadoknadite američkoj vladi troškove nastale u slučaju potpomognute evakuacije - navodi se u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stejt department poziva Amerikance da odmah napuste Liban

Izvor: 24sedam.rs, 28.Okt.2023, 00:51

Dodaje se da je evakuacija civila iz strane zemlje uz pomoć američke vojske retka

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.