KRENUO ŽESTOK SAJBER RAT: Ruski hakeri napali evropske aerodrome -  Eurokontrol pokrenuo žestoku ofanzivu

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2023, 07:42

KRENUO ŽESTOK SAJBER RAT: Ruski hakeri napali evropske aerodrome - Eurokontrol pokrenuo žestoku ofanzivu

Panika u evropskim zemljama.

Evropska organizacija za bezbednost vazdušnog saobraćaja Eurokontrol danas je saopštila da je počela borbu protiv sajber napada za koje su odgovornost preuzeli proruski hakeri.

-Napadi nisu uticali na letove, ali je bio ugrožen pristup veb stranici - navodi se u saopštenju.

Si-En-En navodi da su ruski hakeri, otkako je u 2022. Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu, preuzeli odgovornost za brojne sajber napade na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << evropske institucije.

Navodi se da je prošle godine litvansko ministarstvo odbrane da je sajber napad uticao na rad veb-stranica vladinihagencija i privatnih kompanija u toj zemlji, za šta je odgovornost preuzela hakerska grupa sa ruskog govornog područja poznata kao "Killnet".

Grupa je tada saopštila da su napadi "vid osvete", nakon što je Litvanija blokirala isporuke robe u rusku eksklavu Kalinjingrad.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.