KRENUO JE NAPAD! Francuska vojska izvršila udare, POČINJE RAT, garda spremna da dočeka neprijatelja, svi su na nogama!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Avg.2023, 18:01

KRENUO JE NAPAD! Francuska vojska izvršila udare, POČINJE RAT, garda spremna da dočeka neprijatelja, svi su na nogama!

Na pomolu velika eskalacija

Pučisti u Nigeru saopštili su da je francuska vojska napala borce predsedničke garde i narušila vazdušni prostor zemlje, piše ruska agencija RIA Novosti. Nacionalni savet za odbranu otadžbine, formiran posle puča, naredio je da se podigne nivo borbene gotovosti.

Prošle nedelje je istekao rok koji je postavila Ekonomska zajednica zapadnoafričkih država (ECOWAS) liderima Vojnog saveta da vrate predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Mohameda Bazuma na njegovu funkciju.

Dan ranije, Si-En-En je javio da su Oružane snage Nigera rasporedile pojačanje u prestonicu Nijamej kako bi se pripremile za moguću vojnu intervenciju. Kako javlja radio stanica RFI, u intervenciju bi mogla biti uključena vojska Nigerije, Segenala, Benina i Obale Slonovače.

Svrgnuti predsednik Nigera Mohamed Bazum tvrdi da ga vojna hunta koja ga je zbacila sa vlasti drži u izolaciji i za obroke mu daje suvi pirinač i testeninu, kao i da mu od petka ''niko ne donosi lekove'', piše CNN.

U nizu tekstualnih poruka koje je Bazum poslao prijatelju, a u koje je američki TV kanal imao uvid, svrgnuti predsednik Nigera je rekao da se sva kvarljiva hrana koja mu je dostavljena odavno pokvarena i da sada jede samo suvu testeninu i pirinač.

Takođe je naveo da već nedelju dana živi bez struje. Uprkos izolaciji, Bazum je telefonom razgovarao sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.