KRENULA ČISTKA U CRNOGORSKOJ POLICIJI: Brđanin smenio dvojicu šefova u Nikšiću!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Feb.2021, 12:23

KRENULA "ČISTKA" U CRNOGORSKOJ POLICIJI: Brđanin smenio dvojicu šefova u Nikšiću!

Zoran Brđanin smenio načelnika Centra bezbednosti i komandira policije

Zoran Brđanin, v.d. direktora Uprave policije smenio je načelnika Centra bezbednosti Nikšić Tihomira Goranovića i komandira stanice policije Nikšić Darka Mađarića. On je danas je obavio razgovor s njima i odlučio da u narednom periodu obavljaju druge poslove i zadatke u Upravi policije.

Do imenovanje načelnika Centra bezbednosti Nikšić ove poslove će obavljati rukovodilac Stranice kriminalističke >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << policije Centra bezbjednosti Herceg Novi Dragoljub Peković, saopšteno je iz Uprave policije.

- Pripadnici Uprave policije neće biti akteri dnevnopolitičkih dešavanja, a posebno ne u kontekstu usložnjavanja političkih prilika jer je Uprava policije kao institucija iznad svakog pojedinca, te je u skaldu sa tim navedena odluka donijeta - navodi se u saopštenju Uprave policije.

Novi v.d. direktor Uprave policije Zoran Brđanin dao je nalog za izradu nove sistematizacije rada nakon čega se očekivala ova "seča" kadrova u tom bezbednosnom aparatu, a među prvima, kako se pretpostavljalo, trebalo je da budu aktuelni pomoćnici direktora policije, ali i šef Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala Zoran Lazović.

I potpredsednik vlade Dritan Abazović je ranije najavio da će smena Lazovića biti prioritet, ukoliko sam ne podnese ostavku.Medijima je rečeno da to neće biti jedine promene, već da će uslediti i rezovi "po dubini" u brojnim odsecima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.