KREMLJ ODLUČAN: Ne pristajemo na ultimatum SAD, dogovor će se postići dijalogom

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Okt.2020, 22:42

KREMLJ ODLUČAN: "Ne pristajemo na ultimatum SAD, dogovor će se postići dijalogom"

Dijalog sa Rusijom u vidu ultimatima "apsolutno neprihvaljiv"

SAD žele da izvrnu razloge zbog kojih je Rusija odbila predlog Vašingtona da se produži program o Strateškom smanjenju naoružanja (START).

Ovo je danas rekao Anatoli Antonov, ruski ambasador u SAD, naglašavajući da se sa Rusijom ne moze pregovarati putem ultimatuma.

- Tužno je da SAD pokušavaju da izvrnu sve činjenice kako njima odgovara i žele da ispadne kako Rusija minira sve - rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je Antonov.

Ambasador je posebno ukazao da je dijalog sa Rusijom u vidu ultimatima "apsolutno neprihvaljiv".

- Ne možete postavljati ultimatume Rusiji. Postićićemo dogovor, ali samo u normalnom dijalogu - istakao je Antonov.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je zvanično u petak predložio da se bezuslovno produži sporazum START na još godinu dana, jer će aktuelni sporazum isteći 4. februara 2021. godine.

Pojedini mediji navode da je Robert O'Brajan, asistent za nacionalnu bezbednost SAD, ovaj predlog unapred osudio na propast.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.