Izvor: B92, 14.Jun.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KREDIT ZA RAZVOJ CARINSKE SLUZBE

Beograd -- Potpredsednik Savezne vlade Miroljub Labus i regionalni potpredsednik Svetske banke Johanes Lin potpisali su ugovor o dodeli kredita za Jugoslaviju od oko 6 miliona dolara. Kredit je namenjen podrsci projekta olaksanja trgovine i transporta u Jugoistocnoj Evropi.

Labus je posle potpisivanja sporazuma objasnio svrhu kredita. "Ovo je finansiranje projekta koji je veoma vazan jer ce znacajno unaprediti borbu protiv korupcije i funkcionisanje carinske sluzbe u Srbiji i Crnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Gori. Potrebe za modernizaciju carinske sluzbe su mnogo vece, mi cemo nastojati da prikupimo jos sredstava, Vlade ce iz budzeta izdvojiti neka sredstva, a sve to je znak da veoma ozbiljno radimo na suzbijanju korupcije i na modernizaciji carinske sluzbe", rekao je Labus. On je dodao da Vlada planira da prikupi jos oko 3 miliona dolara kako bi projekat dobio ukupno oko 10 miliona. Labus je naglasio da ce kredit biti otplacivan 20 godina s minimalnom kamatom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.