KREĆE OBRAČUN SA NESNOSNOM BUKOM: Komunalci dobili novo oružje, neodgovornima sledi oduzimanje opreme

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Maj.2021, 08:47

KREĆE OBRAČUN SA NESNOSNOM BUKOM: Komunalci dobili novo "oružje", neodgovornima sledi oduzimanje opreme

Takve sprave omogućiće nadležnima da dobijaju neodgovorne i u sudskom procesu.

Srbija kreće u konačni obračun sa nesnosnom bukom pošto će uskoro svi inspektori za zaštitu životne sredine i komunalni milicajci imati specijalne sprave za merenje zvuka i bez najave proveravati nivo buke pa čak i za kaznu privremeno oduzimati uređaje sa kojih se emituje nedozvoljena buka.

Buka je uz zagađenje vazduha najveći neprijatelj života u Srbiji, pogotovo u Beogradu. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Doduše, pandemija korone i priotivepidemiološke mere koje se relativno konstantno primenjuju, uticali su da građani u poslednjih 14 meseci manju muku muče sa bukom koja dolazi iz kafića, restorana, noćnih klubova...

U trenutku kada se privreda polako u potpunosti otvara zajedno sa ugostiteljskim objektima buka će ponovo negativno uticati na život mnogih u Srbiji. Zbog toga u Ministasrtvu za zaštitu živctne sredine uveliko pripremaju Nacrt o izmenama i dopunama Zakona o buci koji bi uskoro trebalo da se nađe i na sednici Vlade, a potom i kao predlog zakona u Skupštini.

Predlog zakona je skoro utvrđen i ostalo je da Radna grupa usaglasi još neke tehničke detalje kako bi bio poslat na javnu raspravu. Kada zakon bude usvojen, komunalna milicija i inspektori za zaštitu životne sredine moći će bez najave da proveravaju nivo buke putem sprava koje su baždarene i kojima će biti opremljen svaki milicionar.

Komunalna milicija moći će na licu mesta da izriče mere prestanka emitovanja glasne muzike i da privremeno oduzme sredstvo sa koga se emituje nedozvoljena buka. Na taj način konačno ćemo da zaštitimo stotine hiljada Beograđanki i Beograđana koji su izloženi teroru bahatih sugrađana koji misle da mogu da rade šta hoće i da za njih zakon ne važi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.