KRALJICA ANA

Izvor: Kurir, 24.Mar.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRALJICA ANA

Ivanovićeva osvojila Indijan Vels pošto je u finalu pobedila Kuznjecovu

Srpska teniserka Ana Ivanović osvojila je šestu titulu u karijeri pošto je u finalu Indijan Velsa trijumfovala nad Ruskinjom Svetlanom Kuznjecovom sa 6:4, 6:3, u meču koji je trajao 81 minut. Ana je za ovaj trijumf nagrađena čekom od 332.000 dolara, a sa novih 465 poena učvrstila se na drugom mestu NJTA liste.

Do prve titule u ovoj sezoni Ana, koja je bila prvi nosilac, došla je na impresivan >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << način i opravdala ulogu favorita. Ivanovićeva je tokom celog turnira bila sjajna, ali je u finalnom meču prikazala najbolju igru i ubedljivo došla do najznačajnijeg trofeja u dosadašnjoj karijeri.

Od početka je bilo očigledno da Kuznjecova, inače drugi nosilac, nema skoro nikakve šanse da iznenadi Srpkinju, koja je zabeležila čak 30 vinera. U prvom setu obe teniserke počele su sigurnim servisima, a prva je zapretila Ruskinja u četvrtom gemu, međutim, Ana je dobrim servisima uspela da spasi brejk loptu i izjednači na 2:2. Usledio je još jedan period bez brejk prilike, a pravi brejk, i to u najboljem mogućem trenutku, napravila je Ivanovićeva i tako povela sa 5:4. U narednom gemu srpska teniserka nije imala tremu, pa je sigurnim servisima osvojila prvi set.

Drugi deo igre počinje brejkom Ivanovićeve u trećem gemu za vođstvo od 2:1. Kuznjecova tada igra sa mnogo više rizika, pogađa nekoliko teških udaraca i uzvraća brejkom za 2:2. Srpkinja je već u sledećem gemu imala novu šansu za oduzimanje servisa protivnici, nije je iskoristila, i činilo se da je Kuznjecova u psihološkoj prednosti. Ipak, Ana je izjednačila i nastavila s pritiskom na servis protivnice. U sedmom gemu drugog seta Ivanovićeva koristi drugu brejk loptu i dolazi do velike prednosti. Posle tog brejka očekivao se veliki otpor Kuznjecove, ali Ana dobija osam od narednih devet poena, i u velikom stilu osvaja trofej.

Srpska teniserka sada u duelima s Kuznjecovom ima skor od pet pobeda i jednog poraza, a ovo je bio prvi trijumf naše teniserke u meču koji je odlučen u dva seta.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.