KRALJEVIĆ SRCELOMAC Upoznajte sina kraljice Ranije, princa kog žele devojke širom sveta

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Apr.2018, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRALJEVIĆ SRCELOMAC Upoznajte sina kraljice Ranije, princa kog žele devojke širom sveta

Na prestolu će naslediti svog oca, kralja Abdulaha II

Princ 23-godišnji Husein Bin Abdulah Drugi je naredni u redu za presto kraljevine Jordan, ali se po mnogo čemu razlikuje od većine kraljevića.

Pročitajte i:

On ima dve diplome: fakultetsku i vojnu, ljubitelj je avantura i sporta, a sve to redovno dokumentuje na svom Instagram profilu na kojem već ima 1,3 miliona pratilaca.

لا شيء أفضل من لعبة كرة قدم بعد يوم >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << عمل #أردننا Nothing better than a football game to wrap up your day! #OurJordan

A post shared by Al Hussein bin Abdullah II (@alhusseinjo) on Oct 21, 2017 at 12:54am PDT

. Veoma je vezan za svoju porodicu i često na društvenim mrežama objavljuje fotografije na kojima je sa njima.

I njegova majka kraljica Ranija je veoma popularna na društvenim mrežama i pleni lepotom, pa ne čudi i što mladi prestolonaslednik važi za pravog srcelomca, a devojke iz celog sveta ga obožavaju.

مع جلالة سيدنا وهاشم #أردننا With His Majesty and Hashem #OurJordan #TBT

A post shared by Al Hussein bin Abdullah II (@alhusseinjo) on Mar 29, 2018 at 1:17am PDT

Husein ima i važnu ulogu u odbrani svoje zemlje, on je drugi poručnik jordanskih oružanih snaga.

Diplomirao je na prestižnoj britanskoj Kraljevskoj vojnoj akademiji Sandhurst a pilotira i helikopterom.

Pre karijere u vojsci on je diplomirao istoriju na vašingtonskom univerzitetu "Džordžtaun".

سعدت اليوم بالانضمام لمجموعة من شبابنا المتميز في نادي الإبداع في #الكرك #أردننا Was happy to join a group of young innovative minds at Creativity Club – Karak #OurJordan

A post shared by Al Hussein bin Abdullah II (@alhusseinjo) on Apr 22, 2018 at 9:03am PDT

Princ Husein ima fondacije koje podržavaju projekte namenjene borbi protiv droge i pomaganju omladini i povezan je sa mnogim dobrotvornim organizacijama.

Pre tri godine je postao najmlađi čovek koji je predsedavao nekim jednim sastankom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

أثناء إلقاء كلمة #الأردن خلال أعمال الدورة 72 للجمعية العامة للأمم المتحدة Delivering #Jordan’s address at the General Debate of the 72nd Session of the United Nations General Assembly #UNGA

A post shared by Al Hussein bin Abdullah II (@alhusseinjo) on Sep 21, 2017 at 5:36pm PDT

On je bio medijator debate oko uloge mladih u borbi protiv ekstremista i tom prilikom ga je tadašnji generalni sekretar UN Ban Ki-mun pohvalio i rekao da je on jedan od lidera 21. veka.

Poznat je kao ljubitelj ekstremnih sportova, naročito penjanja po stenama, ali voli i fudbal. U slobodno vreme čita knjige, a pomalo se bavi i muzikom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.