KRALJEVAČKI VAGONI ZA DR KONGO

Izvor: Kurir, 19.Avg.2010, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRALJEVAČKI VAGONI ZA DR KONGO

KRALJEVO - Kraljevačka Fabrika vagona potpisaće početkom septembra u Kinšasi ugovor o proizvodnji 410 vagona, vrednosti oko 40 miliona evra, za potrebe Demokratske Republike Kongo.

Predstavnici kongoanske Nacionalne agencije za promociju investicija (ANAPI) su direktoru Fabrike vagona Bošku Slavkoviću preneli zvaničan poziv svog ministarstva za infrastrukturu na potpisivanje ugovora.

Kraljevačka fabrika je ugovor o izradi 120 vagona za železnice Konga (ONATRA) sklopila >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << još pre četiri godine, ali zbog finansijskih problema te zapadnoafričke države, nije došlo do njegove realizacije. Regionalni zastupnik ANAPI Denis Čilumba kaže da su se sada ekonomske prilike u DR Kongu poboljšale, pa će biti potpisan aneks ovog ugovora. Pored toga, Fabrika vagona će sa državnom kompanijom za transport SNČ sklopiti ugovor o proizvodnji dodatnih 290 vagona.

"Naša država je sada stabilna. Srbija ima tehnologiju koja je potrebna afričkim zemljama i ima mnogo prostora za našu saradnju", rekao je Čilumba na srpskom jeziku prilikom obilaska pogona.

Direktor Fabrike vagona Slavković ističe da su finansijski uslovi pod kojima će biti realizovani ovi ugovori povoljni. "Dogovorili smo dinamičko plaćanje i isporuku, odnosno biće isporučeno onoliko vagona koliko je avansno uplaćeno", precizirao je on. Posao za DR Kongo trebalo bi da bude realizovan do kraja 2012. godine.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.