KRALJ ČARLS TREĆI VEOMA POTRESEN TRAGEDIJOM KOJA JE POGODILA SRBIJU: Uputio je emotivnu poruku srpskom narodu

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Maj.2023, 00:52

KRALJ ČARLS TREĆI VEOMA POTRESEN TRAGEDIJOM KOJA JE POGODILA SRBIJU: Uputio je emotivnu poruku srpskom narodu

Uputio je izraze saučešća svim porodicama koje su pogođene ovom tragedijom

Britanski kralj Čarls Treći uputio je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću saučešće, kao i porodicama i prijateljima nastradalih u osnovnoj školi u Beogradu i selima kod Mladenovca, te istakao da iskreno saoseća sa svima koje je pogodila ova strašna tragedija.

Kralj Čarls, koji će biti krunisan sutra u Londonu, u pismu je naveo i da ima u vidu šokantne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << događaje u Srbiji i da potpunosti razume razloge zbog kojih Vučić neće biti u prilici da prisustvuje ceremoniji krunisanja, saopštila je pres-služba predsednika Srbije.

Britanski monarh u pismu je istakao da je tokom posete Srbiji 2016. godine imao priliku da lično oseti ljubaznost i velikodušnost srpskog naroda.

- Nadam se i verujem da će vam upravo taj duh pomoći da prebrodite ove teške dane. Moje misli, molitve i iskreno saosećanje su sa svima koje je pogodila ova strašna tragedija - naveo je kralj Čarls.

U pucnjavi u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu u sredu, 3. maja, ubijeno je osmoro đaka i radnik obezbeđenja, a šestoro dece i nastavnica su ranjeni. Policija je uhapsila učenika te škole Kostu Kecmanovića koji je počinio ovaj zločin.

Kod Mladenovca je protekle noći u pucnjavi ubijeno osam ljudi, a 14 je ranjeno. Posle višečasovne obimne potrage uhapšen je osumnjičeni Uroš Blažić (21).

Sve vesti o nezapamćenoj tragediji u Beogradu pročitajte OVDE.

Sve vesti o terorističkom napadu u Mladenovcu čitajte klikom OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.