Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2023, 11:16

KRAJ ZA BEOGRADSKE ŠVERCERE: "Beli" danas u akciji pisanja kazni, evo na kojim linijama su primećeni

Kazna za švercovanje je 5.000 dinara

U novom sistemu naplate karata "Beograd plus" kontrolu obavljaju komunalni milicionari "Beli". Ovog jutra viđeni su na Voždovcu.

Beli u 9, 10, 14 tramvajima - stoji u objavi na Instagram stranici Moj Beograd.

Kontrola je počela početkom juna, a "Beli", pre svega, edukuju građane koji nisu upoznati s novim sistemom naplate karata.

Kazne u početku nisu pisane, a kako je prošle nedelje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kazao načelnik Komunalne milicije Nenad Lakić, za to nije ni bilo povoda.

- Naši sugrađani nam nisu dali razlog za kažnjavanje. Zašto? Pa, zaticali smo mi ljude koji nisu imali kartu u svom neznanju, ali kada smo ih informisali kako da nabave kartu, oni su to i radili. Naučili su kako to funkcioniše, ali da neko nije želeo da sarađuje i kupi kartu, bio bi kažnjen - rekao je Lakić.

- Ukoliko zateknemo nekog bez karte, napisaćemo mu kaznu s kojom će moći da nastavi vožnju. Po izlasku iz autobusa, lice kome je napisana kazna imaće rok od osam dana da plati upola manji iznos, odnosno 2.500 dinara. - dodao je.

Sto puta jeftinija je karta koja važi 90 minuta u jednoj zoni - 50 dinara košta SMS koji se šalje na broj 9011.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.