KRAJ VIŠESATNE DRAME NA DIVČIBARAMA: Žena koja je upala u kanjon Crne reke je SPASENA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Maj.2023, 00:16

KRAJ VIŠESATNE DRAME NA DIVČIBARAMA: Žena koja je upala u kanjon Crne reke je SPASENA!

Ona je hitno prevezena u bolnicu

Nakon višesatne akcije spasavanja, zajedničkom akcijom pripadnika Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova i Gorske službe spasavanja, povređena ženska osoba izvučena je kanjona Crne reke, u podnožju Divčibara.

Ona je u specijalnom nosilu prebačena u vozilo MUP-a i u toku je transport do ekipe Hitne medicinske pomoći. Podsetimo, žena je danas tokom šetnje upala u kanjon Crne reke na Divčibarama. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Zbog težine terena u akciju spasavanja krenulo je 10 spasilaca GSS-a.

Nešto pre 18 časova pripadnici Gorske službe spašavanja, koji su odmah upućeni u akciju potrage i spasavanja, obavestili su nadležne da je došlo do promene pravca akcije, te da bi u naredna dva do četiri časa trebali da dopru do povređene žene na lokaciji Golupca, u neposrednoj blizini Divčibara.

A post shared by МУП Републике Србије 🇷🇸 (@mupsrbije)

Prethodno, spasioci su pretraživali izuzetno nepristupačan teren na potezu od Ljutog krša na Maljenu, pa sve do Podbukova, a pored teškog terena u ovom delu kanjona Crne reke, problem za lociranje povređene im je predstavljalo to što u tom kraju nema ni signala za mobilnu telefoniju.

Inače, kako se saznaje, povređena je 57-godišnja žena iz Rume, koja je u kanjon pala prilikom šetnje. Ona je spasiocima, kada su uspeli da stupe u kontakt sa njom, rekla da je svesna i orijentisana i da ima povredu jedne noge kao i ogrebotine po licu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.