KRAJ ITALIJANSKE SAGE: Nova vlada položila zakletvu

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jun.2018, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRAJ ITALIJANSKE SAGE: Nova vlada položila zakletvu

Di Majo je sa ministrima iz Pokreta došao taksi vozilima

Nova italijanska vlada premijera Đuzepea Kontea položila je danas zakletvu u predsedničkoj palati Kvirinale, skoro tri meseca nakon parlamentarnih izbora, čime je u poslednjem trenutku izbegnuto prevremeno glasanje.

Pročitajte i: 

"Korijere dela sera" prenosi da su lideri članova vladajuće koalicije - Luiđi di Majo iz Pokreta pet zvezdica i Mateo Salvini iz Lige nasmejani sedeli jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pored drugog na ceremoniji, iako su pristigli odvojeno. , a Salvini sopstvenim automobilom.

Premijer Konte, malo poznati profesor privatnog prava kojeg je predložila populistička koalicija Pokreta pet zvezdica i Lige, izjavio je ranije danas da je "pomalo uzbuđen" zbog polaganja zakletve.

- Da li sam uzbuđen? Pa jesam, malo uzbuđen jesam - izjavio je Konte jutros italijanskim novinarima koji su čekali da izađe iz kuće.

Novinari su ga u stopu pratili i sinoć, nakon što mu je predsednik Serđo Matarela poverio mandat za formiranje vladu, kada je Konte izašao iz kuće da bi otišao po picu u obližnjem restoranu, što je zabeleženo kao njegova prva večera na funkciji premijera.

Prema proceduri, nova vlada sa 19 ministarstava zakleće se nakon tradicionalne predaje dužnosti prethodnog premijera Paola Đentilonija Konteu, a sledeće nedelje u parlamentu će biti održano izglasavanje poverenja novom kabinetu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova italijanska vlada položila zakletvu, Di Majo i Salvini nasmejani

Izvor: BKTV News, 01.Jun.2018

Nova italijanska vlada premijera Ðuzepea Kontea položila je danas zakletvu u predsedničkoj palati Kvirinale, skoro tri meseca nakon parlamentarnih izbora, čime je u poslednjem trenutku izbegnuto prevremeno glasanje..."Korijere dela sera" prenosi da su lideri članova vladajuće koalicije - Luiđi...

Nastavak na BKTV News...

Nakon polaganja zakletve Vlade, Salvini o merama protiv imigracije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Jun.2018

Lider italijanske desničarske Lige Mateo Salvini rekao je danas da će se kao ministar unutrašnjih poslova potruditi da prva stvar bude da oživi mere države protiv imigracije.   Salvini želi da se smanji broj migranata koji dolaze u zemlju, da se poveća broj proteranih i da se smanje fondovi koje...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.