KRAJ GRĐANSKE SLOBODE U AVGANISTANU: Ugašeno više od 150 medija, novinari mole za pomoć

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Sep.2021, 00:59

KRAJ GRĐANSKE SLOBODE U AVGANISTANU: Ugašeno više od 150 medija, novinari mole za pomoć

Glavni razlozi za gašenje medija su teška ekonomska situacija i različita ograničenja koja nameću talibani na različitim nivoima

Najmanje 153 medija prestalo je sa radom u 20 provincija u Avganistanu nakon što je talibanski pokret 15. avgusta preuzeo kontrolu nad zemljom, javio je danas Tolo Njuz.

, preneo je TASS.

- Ako organizacije koje podržavaju medije zatvore oči na trenutnu situaciju, tada ćemo videti da će poslednja preostala izdanja i TV >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kanali će biti zatvoreni - izjavio je Hudžatulah Mudžadidi, potpredsednik Udruženja nezavisnih novinara Avganistana.

Masror Lutfi, predstavnik Nacionalne unije novinara Avganistana pozvao je međunarodne organizacije da odmah preduzmu mere za rešavanje ovog problema.

- U suprotnom će slobodi štampe, kao i drugim ljudskim i građanskim slobodama u Avganistanu uskoro doći kraj - rekao je Lutfi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.