KRAGUJEVČANI DOČEKALI LEKARA OSVAJAČA MONT EVERESTA

Izvor: Kurir, 07.Jun.2010, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRAGUJEVČANI DOČEKALI LEKARA OSVAJAČA MONT EVERESTA

KRAGUJEVAC - Kragujevačkom alpinisti Draganu Čelikoviću, koji je osvojio Mont Everest, najviši vrh na svetu, u Kragujevcu je priređen svečani doček uz vatromet i trubače.

Čelikovića je ispred Skupštine grada dočekalo nekoliko stotina Kragujevčana među kojima su bili članovi njegove porodice, brojni prijatelji i članovi planinarskih društava.

Poznati kragujevački lekar uspeo je da se u drugom pokušaju, kao član kanadske alpinističke ekspedicije, 23. maja >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << popne na najviši vrh sveta Mont Everest (8.848) i tamo postavi zastave Srbije i Grada Kragujevca.

Čeliković je prvi Kragujevčanin koji se popeo na "krov sveta" i jedini Srbin koji je osvojio tri planinska vrha iznad 8.000 metara.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.