KPS oduzima dozvole

Izvor: RTS, 15.Maj.2011, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KPS oduzima dozvole

Dvojici Srba iz Čaglavice oduzete nove vozačke dozvole koje im je MUP Srbije izdao u prištinskoj policijskoj upravi izmeštenoj u Niškoj Banji. U policiji u Prištini tvrde da je reč o ilegalnim dokumentima, jer izmeštene uprave MUP-a smatraju paralelnim.

Kosovska policija oduzima nove vozačke dozvole MUP-a Srbije, koje su izdate u izmeštenim policijskim upravama gradova u Pokrajini. U policiji u Prištini tvrde da je reč o ilegalnim dokumentima, jer izmeštene uprave MUP-a >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << smatraju paralelnim. Osobama, kojima su oduzeli dozvole, sledi i suđenje.

Dejan i Nebojša Mitić iz Čaglavice su rođaci i od skoro dele isti problem. Vozačke dozvole su im u različitim terminima oduzeli pripadnici kosovske policije.

"Dokument su mi oduzeli 11. maja na putu Mitrovica-Priština kod Vučitrna. Zaustavili su me u rutinskoj kontroli i ustanovili, po njihovom, da posedujem nelegalan dokument, pošto na njemu piše Policijska uprava Priština", rekao je Dejan Mitić.  

Njegov rođak Nebojša Mitić je bez dokumenta ostao prošlog meseca.

"Pitao sam šta piše u potvrdi koju su mi izdali prilikom oduzimanja dozvole, kazali su da će mi sve objasniti na sudu. Od tada je prošlo mesec i po dana. Čekam poziv suda da se uverim o čemu se radi", naveo je Nebojša Mitić.

Mitićima je vozačke dozvole oduzeo isti policajac. Važenje novih dozvola proverili su na policijskom punktu kod Merdara, istog dana kada su ih dobili u Niškoj Banji.

"Imali smo više situacija kontrole policije na Kosovu od kako imamo nove vozačke dozvole, nijednom nam ih nisu oduzeli", rekli su Mitići.

U kosovskoj policiji ističu da dokumenta MUP-a Srbije sa naznakom policijskih uprava Prištine, Uroševca i ostalih gradova na Kosovu smatraju ilegalnim.

"Vozačke dozvole koje se izdaju od strane paralelnih institucija na Kosovu su dokumenta koja izdaje institucija druge države. Znači u pitanju su nevažeća dokumenta i zbog toga se ona oduzimaju", rekao je portparol kosovske policije Rahim Sadriu

Kazne za korišćenje nove dozvole su do 400 evra i trajno oduzimanje dokumenta. U policiji kažu da nove vozačke dozvole izdate u policijskim upravama u Nišu, Beogradu i drugim gradovma u Srbiji nisu zabranjene.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dvojici Srba oduzete nove vozačke na Kosovu

Izvor: Mondo, 15.Maj.2011

Kosovska policija oduzela je dvojici Srba iz Čaglavice nove vozačke dozvole koje im je MUP Srbije izdao u Niškoj Banji, tvrdeći da se radi o nelegalnim dokumentima.

Nastavak na Mondo...

Srpska dokumenta na KiM nelegalna?

Izvor: TvojPortal.com, 15.Maj.2011

/vesti online/  Kosovska policija oduzela je dvojici Srba iz Čaglavice nove vozačke dozvole koje im je MUP Srbije izdao u prištinskoj policijskoj upravi izmeštenoj u Niškoj Banji, tvrdeći da se radi o nelegalnim dokumentima..Pripadnici kosovske policije u Prištini oduzeli su Srbima dokumenta...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.