KOVAČEVIĆ POBEDNIK TURNIRA U PULI

Izvor: Kurir, 25.Jun.2011, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOVAČEVIĆ POBEDNIK TURNIRA U PULI

BEOGRAD - Srpski reprezentativac, velemajstor Aleksandar Kovačević iz Novog Sada pobednik je velikog Opena u Puli u konkurenciji 360 šahista iz 23 zemlje.

 Kovačević je u poslednjem kolu remizirao sa hrvatskim velemajstorom Davorinom Kuljaševićem i sa 7,5 poena, bez poraza, osvojio prvo mesto zahvaljujući boljim dodatnim kriterijumima.

Pored Kovačevića i Kuljaševića, po 7,5 poena imaju još mađarski velemajstor Antal Gergelji pobedom nad hrvatskim velemajstorom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Ognjenom Jovanićem i novosadski velemajstor Dušan Popović, koji je pobedio intermajstora Darka Dorića iz Hrvatske. Od ostalih srpskih šahista, velemajstor Siniša Dražić osvojio je peto mesto sa sedam poena, dok su intermajstori Predrag Bodiroga i Nebojša Somborski bili 20, odnosno 27, sa po 6,5 poena.

Velemajstor Kovačević je sa 2.575 FIDE poena bio prvi favorit turnira u Puli. Kuljašević (2.537) je bio peti, Gergelji (2.530) šesti, a Popović (2.553) četvrti favorit turnira.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kovačević pobedio u Puli

Izvor: Sportal.rs, 25.Jun.2011

Srpski reprezentativac, velemajstor Aleksandar Kovačević iz Novog Sada pobednik je velikog Opena u Puli u konkurenciji 360 šahista iz 23 zemlje.

Nastavak na Sportal.rs...

Kovačević pobednik šahovskog turnira u Puli

Izvor: Blic, 26.Jun.2011, 11:05

Srpski reprezentativac, velemajstor Aleksandar Kovačević iz Novog Sada pobednik je velikog Opena u Puli u konkurenciji 360 šahista iz 23 zemlje...Kovačević je u poslednjem kolu remizirao sa hrvatskim velemajstorom Davorinom Kuljaševićem i sa 7,5 poena, bez poraza, osvojio prvo mesto zahvaljujući...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.