KOTORANIN DALIBOR ĐURIĆ UBIJEN U ZATVORU SPUŽ: Hitac iz snajpera tokom šetnje krugom

Izvor: Telegraf.rs, 22.Sep.2016, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOTORANIN DALIBOR ĐURIĆ UBIJEN U ZATVORU SPUŽ: Hitac iz snajpera tokom šetnje krugom

Kotoranin Dalibor Đurić koji je upucan hicem iz snajpera u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, dok je šetao zatvorskim krugom, preminuo je u bolnici.

Uviđaj je u toku. Đurić je u policijskoj evidenciji registrovan kao bezbednosno interesantna osoba i pripadnik takozvanog škaljarskog klana.

Đurić je bio u spuškom zatvoru od 24. oktobra 2014. godine zbog krivičnog dela "iznuda", a u toku je i suđenje za nasilničko ponašanje, koje je juče odloženo zbog nedolaska >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << jednog svedoka.

Đurić i njegov drug Jovan Jovanović osuđeni su za krivično delo iznudo na štetu Marjana Netzmeskale, kojem su uz upotrebu sile i pretnje u naselju Škaljari u tamošnjem auto-servisu protivpravno oduzeli vozilo marke "mercedes A160" i plovilo-čamac marke "faeton", vrednosti od preko 20.000 evra. Presudom sudije Danijele Samardžić, Đurić je dobio zatvorsku kaznu od dve godine, a Jovanović godinu i šest meseci.

Foto: Telegraf

Osim ovog krivičnog dela, Đurić se zajedno sa Podgoričaninom Ivanom Lopičićem, koji je kasnije ubijen, našao na optuženičkoj klupi zbog nasilničkog ponašanja na štetu Bojana i Nemanje Boričića iz Budve i Nikole Čenića iz Kotora, koji su prijavili policiji da su ih njima nepoznate osobe napale i pretukle u lokalu "Vinomania" u Starom gradu u Kotoru.

Đurić se dva puta našao na meti napadača tokom 2006. godine ranjen je u napadu u Kotoru, a sumnjalo se da je na njega tada pucao Slobodan Stevović (29), koji je nešto kasnije ubijen na Dorćolu.

U septembru 2011. godine povređen je i u eksploziji bombe koja je bila postavljena u ulazu zgrade na Novom Beogradu.

(Telegraf.rs / Izvor: vijesti.me)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kotoranin upucan snajperom u zatvoru u Spužu!

Izvor: Večernje novosti, 22.Sep.2016

Dalibor Đurić, pripadnik takozvanog škaljarskog klana, upucan je hicem iz snajpera u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, dok je šetao zatvorskim krugom NASTAVLjA se rat do kotorskih kriminalnih klanova. Ovoga puta pucalo se u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija...

Nastavak na Večernje novosti...

Ministar traži smenu direktora CG policije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Sep.2016, 14:41

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Goran Danilović kazao je za “Antena M” da traži smenu direktora policije Slavka Stojanovića i dela menažmenta nakon što je Kotoranin Dalibor Đurić ubijen je juče iz snajpera dok se šetao u zatvorskom krugu (ZIKS). “To je jedino logično i normalno...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.