Izvor: B92, 24.Avg.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOSTUNICA U VELIKOJ PREDNOSTI

Kandidat Demokratske opozicije Srbije za predsednika SR Jugoslavije Vojislav Kostunica ima najvece sanse za uspeh na predstojecim izborima, pokazalo je najnovije ispitivanje Centra za politikoloska istrazivanja i javno mnjenje Instituta drustvenih nauka u Beogradu. U anketi sprovedenoj za agenciju Beta, u kojoj je ucestvovalo 1.700 gradjana, ukljucujuci 108 raseljenih osoba sa Kosova, 35 odsto ispitanika opredelilo se za Kostunicu, a za sadasnjeg predsednika SRJ Slobodana Milosevica 23 odsto. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Anketa je sprovedena od 8. do 13. avgusta na teritoriji Srbije u 85 slucajno izabranih mesnih zajednica. Prema ovom istrazivanju, predsednicki kandidati Srpskog pokreta obnove i Srpske radikalne stranke Vojislav Mihailovic i Tomislav Nikolic dobili bi u ovom trenutku po pet odsto glasova, a ostali kandidati ukupno tri odsto. Istrazivaci su zakljucili da rezultati ankete pokazuju da se s priblizavanjem izbora "iskristalisala politicka volja najveceg broja biraca i da ce se glavna borba voditi izmedju Kostunice i Milosevica".

Govoreci o anketama prema kojima je u prednosti nad ostalim predsednickim kandidatima, Vojislav Kostunica je u cetvrtak u emisiji Intervju dana Radija B2-92 rekao: "Vreme cini svoje i posle izvesnog vremena biraci, a to znaci oni koji su anketirani, postaju vrlo oprezni, opredeljuju se u ovim teskim prilikama za jednu politiku koja nudi izlaz. Oni su u jednom trenutku pronasli ohrabrenje ili su podrzali tu politiku u mojim stavovima jednostavno zato sto je jedan deo anketiranih posle svega dosao do saznanja da nekad krupne reci, velika obecanja ne znace mnogo u odnosu na realnu procenu situacije i na neka obecanja. Stvarno je bolje nekad ljudima reci istinu, makar ona bila i neprijatna, nego ih obmanjivati. Inace, mislim da je vremenom u politici koju sam vodio, koja je malo teza, i teze dopire do ljudi, to prevladalo. Ljudi su poceli da cene, ipak su se okrenuli nekome ko im govori istinu", rekao je Kostunica za B2-92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.