Izvor: B92, 26.Okt.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOSTUNICA: SRJ SE NA BALKAN VRATILA NA VELIKA VRATA

Jugoslovenski predsednik Vojislav Kostunica ocenio je u sredu uvece u Beogradu da se SR Jugoslavija nakon balkanskog samita u Skoplju, vratila na Balkan "na velika vrata". Kostunica je na konferenciji za stampu na beogradskom aerodromu po povratku iz Skoplja ocenio da su na taj nacin Srbija i SRJ dobili "svoju pravu meru, ali to nije nesto sto ugrozava nase susede". Prema njegovim recima, Evropi je potreban miran Balkan, a Organizacija balkanskih drzava sada dobija svoj puni smisao, jer >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je u nju ukljucena i Jugoslavija.

Jugoslovenski predsednik je naveo da je u Skoplju "obavio vise formalnih i neformalnih bilateralnih razgovora sa predsednicima Grcke, Makedonije, Bugarske, Rumunije, clanovima Predsednistva BiH i premijerom Turske". Kostunica je dodao da je sa americkim ambasadorom u UN Ricardom Holbrukom imao "duzi razgovor koji je doticao sva pitanja primene Dejtonskog sporazuma i rezolucije UN o Kosovu". "Taj razgovor je trajao nesto duze. Mozda zato sto je gospodin Holbruk ucesnik u mnogim od ovih zbivanja, a mozda zato sto se gospodin Holbruk i ja necemo bas u svemu sloziti, ali o tome cemo vrlo otvoreno govoriti", rekao je Kostunica. On je istakao da je "vise nego zadovoljan" razgovorima u Skoplju, kao sto je bio i nakon samita Evropske unije u Bijaricu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.