Izvor: B92, 25.Mar.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOSTUNICA, PERISIC I COVIC O POGIBIJI VOJNIKA

Po zavrsetku sastanka Predsednistva DOS u subotu uvece, jugoslovenski predsednik Vojislav Kostunica i potpredsednici Vlade Srbije Momcilo Perisic i Nebojsa Covic odgovarali su na pitanje da li zbog tragedije koja se desila u noci izmedju petka i subote neko u Vojsci Jugoslavije treba da bude pozvan na odgovornost i da ostavku.

"To nije moja nadleznost, imam sasvim konkretno misljenje koje nije daleko od mojih razmisljanja iznetih u proteklih nekoliko dana, s tim sto ne zelim da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se to protumaci da sam ja protiv Vojske. Vojsku ne cine samo oficiri, generali, vojsku cinimo svi mi. Oni koji su nadlezni za to treba da traze izvestaj sta se dogodilo i kako se dogodilo", rekao je Covic, prenosi B92.

Momcilo Perisic je kratko prokomentarisao: "Ja sam odavno pricao o potrebi promena u svim segmentim, i ostajem pri tome. A da je to potrebno, evo, i ovo je potvrda."

Vojislav Kostunica je rekao da "postoje nesumnjivo veoma teske okolnosti u kojima se vojska iznuruje". "Jos postoji jedan pokusaj da se oni koji su nesumnjivo teroristi tretiraju blagonaklono kao ekstremisti. To su objektivne okolnosti, a sve drugo treba biti predmet istrage koje ce sigurno biti", naglasio je Kostunica, prenosi Radio B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.