Izvor: B92, 05.Sep.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOSTUNICA: MILOSEVIC NECE ICI U HAG

Kandidat Demokratske opozicije Srbije za predsednika Jugoslavije Vojislav Kostunica izjavio je da nece dozvoliti, ukoliko bude izabran, da Slobodan Milosevic bude izveden pred Haski sud. U gostovanju na valjevskoj "Vujic televiziji" Kostunica je ocenio da Haski sud cini sebe nelegitimnim, jer je vise politicka, nego pravna institucija. "Podizanje haske optuznice protiv Slobodana Milosevica je besmisleno kao sto je besmisleno bilo i proslogodisnje NATO bombardovanje Jugoslavije", izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Kostunica i dodao da taj sud u nezavidnu poziciju dovodi i okolnost da se u njegov rad ni na koji nacin nije ukljucivala Ruska federacija. Osvrcuci se na optuzbe da se nije dovoljno jasno i glasno odredio prema NATO bombardovanju Jugoslavije, Kostunica je podsetio da je sve vreme bombardovanja bio u Beogradu i da je svakodnevno javno osudjivao ta zlocinstva sto je tada redovno objavljivano i u programima RTS, odakle mu sada i stizu prebacivanja da je cutao.

Predsednicki kandidat DOS-a u okviru predizborne kampanje u sredu obilazi Banat. "U prvim popodnevnim casovima Kostunica stize u Kikindu, gde ce mu ispred zgrade skupstine opstine biti priredjen docek, a pre obracanja gradjanima ispred pravoslavne crkve, on ce prosetati gradom i gostovati na lokalnoj televiziskoj stanici, nakon cega ce ponovo ici u setnju i posetiti lokalno sediste DSS" - navodi se u saopstenju. Kostunica ce, takodje posetiti Melence i Zrenjanin.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.