Izvor: B92, 01.Jan.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOSTUNICA: DOBAR POCETAK NOVOG VEKA

Predsednik SR Jugoslavije Vojislav Kostunica uputio je u nedelju uvece gradjanima SRJ cestitku povodom ulaska u novi milenijum, novi vek i novu godinu, u kojoj je izrazio nadu da ce "naredna godina biti godina razjasnjenja i smirenja i da ce biti dobar pocetak novog veka".

"U protekloj godini postigli smo najvise sto smo mogli kao narod i drzava, osvojili smo slobodu, sto je osnovni uslov za uspostavljanje prave demokratske drzave", rekao je Kostunica u cestitki koju je prenela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Radio-televizije Srbije. On je ocenio da "izgradnja demokratske drzave nece ici lako", isticuci da je najveci problem u ovom trenutku resavanje odnosa Srbije i Crne Gore, tj. pitanje njihove drzavnosti i buducnosti jugoslovenske federacije.

"Bitno je da znamo sta hocemo... Moramo se odreci potrebe da se dokazujemo i da izazivamo. Mi smo narod koji ima cime da se ponosi, ali nema potrebe za dokazivanjem i izazivanjem", rekao je predsednik SRJ.

On je porucio gradjanima SRJ da cemo "u godini koja dolazi morati zestoko da se potrudimo da privreda nase zemlje stane na noge" i da "nista nece lako ici".

"I pored mnogih problema sa kojima cemo se neminovno suociti, bice potrebno da se potrudimo da sacuvamo i definisemo svoju drzavu, da uspostavimo demokratske institucije, ocuvamo zdravstvenu zastitu, reformisemo skolstvo, uvedemo pravu privatizaciju i dovedemo strane investitore", naglasio je Kostunica.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.