Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Maj.2023, 15:51

"KOSTI NIKOLAJA VELIMIROVIĆA TREBA DATI PSIMA" Skandalozni izlivi verske mržnje Jelene Đurović

Vladika Nikolaj Velimirović je bio zatočen u nacističkom logoru.

Osnivač i nekadašnja potpredsednica Jevrejske zajednice u Crnoj Gori, spisateljica, novinarka i građanska aktivistkinja Jelena Đurović na najprizemniji način je izvređala vernike Srpske pravoslavne crkve.

Rođena Beograđanka, od oca Crnogorca i majke Jevrejke, je na Tviter profilu poručila da kosti srpskog svetitelja i vladike Nikolaja Velimirovića treba baciti psima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i svojim činom izazivanja verske mržnje i netrpeljivosti izazvala zgrožavanje srpske javnosti.

- Kosti Nikolaja Velimirovića tebe dati psima, ali čiji su vlasnici evropki Jevreji skloni higijeni - sramno je napisala Đurović.

Ogavnu poruku koja, Đurović je naravno iz strogog centra Beograda, iz kojeg se decenijama ispaljuju najotrovnije srbofobne strelice, piše Borba.

Đurović je, između ostalog, angažovana u Odboru za kulturu pri Crnogorskom nacionalnom savetu u Republici Srbiji, a uređuje i portal agitpop.me.

Đurović je od 2011. do 2018. godine bila osnivačica, nekoliko godina i potpredsednica Javrejske zajednice Crne Gore i zaista je zabrinjavajuće što ovakvi izlivi verske mržnje i netrpeljivosti dolaze od osobe koja je bila u samom vrhu Jevrejske zajednice Crne Gore.

Ove ogavne poruke dodatno dobijaju na značaju, ako se uzme u obzir tragična sudbina koju tokom Drugog svetskog rata zajedno delili jevrejski i srpski narod.

A ne treba smetnuti sa uma i da je sam vladika Nikolaj Velimirović bio zatočen u nacističkom logoru Dahau.

Podsetimo, ovgodišnja slava Beograda i Spasovdanska litija, 25. maja, biće u znaku reči svetitelja vladike žičkog i ohridskog Nikolaja Velimirovića.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.