„KORVETA ZR1“ STIŽE U EVROPU

Izvor: Kurir, 17.Feb.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„KORVETA ZR1“ STIŽE U EVROPU

GM u Ženevi predstavlja novi „aveo“, „opel zafiru“, i „hamer HX koncept“

Novi „ševrolet aveo“ s troja vrata, „hamer Hx“, „opel zafira“ i atraktivna nova „korveta ZR1“ noviteti su koje će „Dženeral motors“ plasirati na Salonu automobila u Ženevi, koji počinje 6. marta.

Najbrži automobil koji je GM ikada proizveo „korveta ZR1“ u Evropi se očekuje krajem 2008. godine. Očekuje se da ikona američkih sportskih automobila po performansama >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << parira najboljim superautomobilima današnjice. Pod haubom je snažni V8 motor od 6,2 litara, sa čak 620 konjskih snaga. Mala težina (1.500 kg) zaslužna je za maksimalnu brzinu koja će premašiti 320 km/h.

Najčuveniji terenac sveta dobio je novi model „hamer HDž koncept“, kompaktan, mladalački i svestran. Ključno je što se karoserija može se prilagoditi zahtevima putnika za svega nekoliko minuta. Preko krovnih ploča, koje se mogu skinuti, i dela za sklapanje krova na zadnjem delu, „hamer“ se brzo može transformisati u pikap ili kabrio. Ako želite udar vetra, vrata se mogu skinuti. „Hamer Hx koncept“ poseduje E85 V6 „fleks-fjul“ motor od 3,6 litara sa 304 konjske snage. Planirano je da se pojavi na tržištu 2010. godine.

Nova „opel zafira“ je spremna za pokret s naglašenim svežim dizajnom i proširenom ponudom od deset motora. Tri nove jedinice, benzinski motor od 1,6 litara i 115 KS, od 19.205 evra, i dva turbo dizela od 1,7 litara sa 110 konjskih snaga, koja košta 22.635, odnosno 125KS sa cenom od 23.640 evra, svakako garantuju konkurentnost na tržištu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.