KORONAVIRUS UBIJA I MEDICINARE: Od bolesti umrlo šest zdravstvenih radnika u Kini, a 1.700 zaraženo!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2020, 01:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KORONAVIRUS UBIJA I MEDICINARE: Od bolesti umrlo šest zdravstvenih radnika u Kini, a 1.700 zaraženo!

Šef odeljenja za vanredne stanja Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Mak Rajan rekao je da je više od 1.700 zaraženih zdravstvenih radnika obolelo koronavirusa.

Kineske vlasti saopštile su danas da je od posledica zaraze korona virusom umrlo šestoro medicinskih radnika angažovani na suzbijanju epidemije, a da ih je više od 1.700 zaraženo, uglavnom u pokrajini Hubei, koja je središte zaraze.

Većina medicinara - njih 1.502 od 1.716, razbolelo se u pokrajini >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Hubeinaveo je zamenik direktora Nacionalne zdravstvene komisije Zeng Jiđin.

To je, kako primećuju pojedine zaopadne agencije, prvi put od izbijanja korona virusa da je Kina zvanično objavila broj zaraženih među medicinskim osobljem .

Šef odeljenja za vanredne stanja Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Mak Rajan je za činjenicu o više od 1.700 zaraženih zdravstvenih radnika obolelo korona virusa (COVID-19) "jako tužna vest", kazao je Stručnjaci smatraju da infekcije medicinskog osoblja tokom izbijanja zaraze "nisu posledica neodgovarajuće zaštitne opreme već neprimerenih zaštitnih procedura".

Prema poslednjim zvaničnim podacima, koji se više puta menjaju na dnevnom nivou, korona virusom u Kini je do petka zaraženo 55.748 ljudi, a zaraza je sada odnela najmanje 1.380 života.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.