KORONAVIRUS JE POBEĐEN?! Sjajne vesti iz Italije, terapija za drugu OPAKU BOLEST ubija KOVID-19

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Feb.2020, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KORONAVIRUS JE POBEĐEN?! Sjajne vesti iz Italije, terapija za drugu OPAKU BOLEST ubija KOVID-19

Reč je o tri pacijenta lečena u Rimu od početka februara.

U Italiji je do sada potvrđeno 470 slučajeva zaraze korona virusom, 12 osoba je preminulo, ali ima i dobrih vesti.

Novi podaci šefa Civilne zaštite Anđela Borelija navode da su tri pacijenta u potpunosti ozdravila.

Reč je o tri pacijenta lečena u Rimu od početka februara - par kineskih turista i jedan mladić koji se vratio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iz Kine. To su bili prvi slučajevi korona virusa u Italiji.

- Tri pacijenta koja su bila pozitivna na korona virus su izlečena. To je poruka Italijanima da je bolest izlečiva - rekao je Frančesko Vaja, direktor italijanske referentne bolnice za zarazne bolesti Spalancani u Rimu.

Bolnica je u lečenju koristila antivirusnu eksperimentalnu terapiju, precizirao je. Lekari su eksperimentisali s antiviralnim agensima i lekovima koji se koriste protiv virusa ebole.

Samo 36 obolelih je na intenzivnoj nezi, istakao je Boreli.

Od petka je provedeno 9687 testiranja i manje od četiri odsto je bilo pozitivno, navodi Civilna zaštita. Testirane su osobe sa simptomima i one koje su bile u kontaktu s pozitivnim osobama, precizirao je Boreli.

Najpogođenija je Lombardija, ekonomsko središte zemlje gde ima 258 slučajeva oboljenja, među kojima prvi put i četvoro dece (jedno uzrasta od četiri godine, dvoje 10-godišnjaka i jedan 15-godišnjak) koja imaju blage simptome.

Osamnaest karabinjera iz Kodonja od srede je u izolaciji zbog mera opreza jer su bili na oproštajnom susretu s kolegom koji je zaražen.

Kodonjo i devet gradova Veneta su pod karantinom nakon hospitalizacije 38-godišnjeg "prvog pacijenta", uz kojeg se povezuje većina slučajeva u Lombardiji.

U Venetu je zaražena 71 osoba i tamo je u petak zabeležen prvi smrtni slučaj te bolesti.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.