KORONA PRITISKA SVE JAČE I JAČE: U Zlatiborskom okrugu 20 novozaraženih, najviše u Požegi

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jul.2020, 22:22

KORONA PRITISKA SVE JAČE I JAČE: U Zlatiborskom okrugu 20 novozaraženih, najviše u Požegi

Najveći broj zaraženih ima Užice, 380, od kojih je preminulo troje usled posledica bolesti.

U Zlatiborskom okrugu od kovida-19 obolelo je još 20 osoba, pokazuju rezultati testova urađeni prethodnih dana, saopštio je večeras užički Zavod za javno zdravlje.

Požega je zabeležila devet novoobolelih, Nova Varoš pet, Sjenica četiri, a Užice i Priboj po jednog, tako da Zlatiborski okrug od početka epidemije ima 892 zaraženih.

Gradonačelnik Užica >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Tihomir Petković rekao je danas da su kapaciteti u užičkoj Opštoj bolnici popunjeni i da je poslata molba Republičkom kriznom štabu i Ministarstvu zdravlja da se formira i poljska bolnica.

Za sada, kako kaže, dobijen je odgovor da će se raditi na proširenju kapaciteta u Specijalnoj bolnici "Čigota" na Zlatiboru, koja je u kovid režimu i u kojoj je svih 37 mesta već popunjeno.

Petković je naveo i da se za ceo Zlatiborski okrug očekuju rezultati za više od 500 testova.

Od posledica infekcije kovidom-19 život je izgubilo 27 ljudi sa područja tog okruga.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.