KORONA KOSI NJUJORČANE: Pogrebne službe pod pritiskom, ne stižu da prime MRTVE

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Apr.2020, 18:34

KORONA KOSI NJUJORČANE: Pogrebne službe pod pritiskom, ne stižu da prime MRTVE

Njujorški krematorijumi rade produženo, tokom noći, država Njujork ne postiže da zbrine sve preminule, a grad Njujork sahranjuje preminule na privremenim lokacijama širom države.

Epidemija korona virusa još nije dostigla vrhunac u Njujorku, ali pogrebne službe u gradu i državi Njujork već sada imaju pune ruke posla.

Do sad je od posledica Covid-19, samo u gradu Njujorku preminulo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << oko 1.400 ljudi, prenose agencije.

Većina Njujorčana je izabrala kremaciju umesto sahrane, ali najnaseljeniji američki grad ima samo četiri krematorijuma, pa pogrebna preduzeća upozoravaju da se na kremacije duže čeka.

- Frižideri za pokojnike su prepuni, ne mogu da primim više od 40 tela - kaže Endru Nimo, menadžer jednog pogrebnog preduzeća.

Ova situacija pogađa i njujorške bolnice koje sporije oslobađaju svoje mrtvačnice jer porodice pokojnika moraju duže da čekaju na termin za kremaciju ili sahranu.

Pogledajte rezultate
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Njujork zavijen u crno, preminulo 1.400 ljudi, krematorijumi rade i noću

Izvor: Luftika.rs, 02.Apr.2020

Njujorški krematorijumi rade produženo, tokom noći, a država Njujork ne postiže da zbrine sve preminule.. Grad Njujork sahranjuje preminule na privremenim lokacijama širom države.. Epidemija koronavirusa još nije dostigla vrhunac u Njujorku, ali pogrebne službe u gradu i državi Njujork već...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.