KORONA EKSPLODIRALA U ŠPANIJI: Skače broj obolelih, situacija je kritična, a najveći porast je u ovom gradu

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jul.2020, 20:34

KORONA EKSPLODIRALA U ŠPANIJI: Skače broj obolelih, situacija je kritična, a najveći porast je u ovom gradu

Broj novozaraženih u Kataloniji je preko noći porastao na 1.293

U Španiji je danas registrovano 580 novoobolelih, što je najveći skok broja novih slučajeva u poslednja dva meseca. Prethodnog dana potvrđeno je 390 novih slučajeva, a najviše obolelih je u regionima Aragona i Katalonije.

Od kako je Španija ukinula restriktivne mere 21. juna izbilo je više od 170 lokalnih epidemija, najviše u Kataloniji gde je broj novozaraženih 142. U Aragonu na istoku zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << broj novih slučajeva je 266, saopštilo je ministarstvo zdravlja, prenosi Rojters.

Zdravstvene vlasti Katalonije saopštile su da je broj novozaraženih preko noći porastao na 1.293, što je najviše od 18. maja. Od prošle nedelje broj zaraženih u Kataloniji se utrostručio. Uvedene su neke restrikcije u nekim delovima Katalonije, a zvaničnici najavljuju da će mere morati da budu preduzete i u Barseloni, mada detalji nisu poznati.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Najveći broj novozaraženih koronom u Španiji od maja

Izvor: Radio 021, 16.Jul.2020

Španija beleži najveći porast broja novih zaraza korona virusom u dva meseca, s najviše zaraženih u Aragoniji i Kataloniji...Vlasti su izvestile o 580 novih potvrđenih zaraza u Španiji, 190 više nego u sredu...Vraćena su ograničenja u nekim područjima Katalonije, uključujući karantin u okolini...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.