KORAK NAPRED: Borković rame uz rame sa Sebastijanom Lebom

Izvor: Kurir, 29.Okt.2013, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KORAK NAPRED: Borković rame uz rame sa Sebastijanom Lebom

Borkoviću je već odobreno da se sledeće godine takmiči u nezavisnoj konkurenciji, što je samo po sebi velika čast, pošto se u taj šampionat teško ulazi

BEOGRAD - Najbolji srpski automobilista Dušan Borković po osvajanju trećeg mesta u Evropskom kupu turing automobila najavio je da je spreman da sledeće sezone napravi korak napred i vozi u eliti – Svetskom šampionatu turing automobila (WTCC).

Prvi koraci u tom pravcu napravljeni su poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nedelja i sve su veće šanse da se Borković nađe među najboljim vozačima na kružnim stazama, ali i legendom auto-moto sporta Sebastijanom Lebom.

Borkoviću je već odobreno da se sledeće godine takmiči u nezavisnoj konkurenciji, što je samo po sebi velika čast, pošto se u taj šampionat teško ulazi. Nova pravila dovela su do toga da sledeće godine u najjačoj konkurenciji vozi 16 vozača u automobilima najnovije specifikacije, a u nezavisnoj konkurenciji vozila sa ovogodišnjom.

U prvom trenutku se mislilo da bi za Borkovića bilo najbolje da se probije u nezavisnoj konkurenciji. Ipak, situacija se promenila nabolje, pošto je srpski automobilista nedavno dobio poziv od jedne ekipe sa dugogodišnjim stažem u šampionatu da vozi Ševrolet najnovije specifikacije.

Ta ponuda je velika prilika ne samo za Borkovića, već i srpski automobilizam u celini. Najmlađi osvajač Dijamantske kacige u istoriji srpskog automobilizma se na stazi izborio za tu šansu, a do njene realizacije ga deli samo jedan korak, a to je kompletiranje budžeta. Koraci u tom smeru moraju da budu preduzeti veoma brzo, a već za nekoliko nedelja biće poznato da li će Borković uspeti da se nađe među najboljima na svetu na kružnim stazama, gde mu je zaista i mesto.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.