Izvor: B92, 16.Okt.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KORAC O STRAJKU NOVOG SINDIKATA ZDRAVSTVA

Beograd -- Povodom tvrdnji Novog sindikata zdravstva da je prevaren jer Vlada nije postovala potpisan protokol o povecanju zarada u zdravstvu, potpredsednik Vlade Srbije i potpisnik pomenutog protokola Zarko Korac kaze da slab odziv u Klinicnom centru Srbije dovoljno govori o tome da li postoje stvarni razlozi za ovaj strajk. "Oni vrlo dobro znaju da ce taj protokol biti postovan i pare isplacene", rekao je Korac novinarima.

''Cinjenica je da se radi o tome kad ce biti isplacena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razlika, s prvim ili drugim delom oktobarske plate. Ovo je samo povod, a nikako uzrok za strajk. Oni vrlo dobro znaju da ce plate stici do petka i da ce u njih biti ukljucena ta razlika. Protokol je potpisan i bice postovan. Prema tome, pravi odgovor o strajku se krije u prici o Zakonu o radu koja se tamo pominje, ako ocekujete da cemo zato povuci zakon o radu iz procedure, zato sto Mrkic, predsednik sindikata, tako zeli, to se nece dogoditi jer mi odgovaramo za 8 miliona radnika, a on samo za svoje clanstvo u toj zdravstvenoj ustanovi''.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.