Izvor: B92, 09.Nov.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KORAC I NUNS O B92

Beograd -- Izjava premijera Zorana Djindjica da "hrabri u vreme Milosevica mogu da dobiju orden, ali ne i televizijski kanal", izazvala je reagovanje Nezavisnog udruzenja novinara Srbije. NUNS je saopstio da je "optuzba da B92 i nezavisni mediji insistiranjem na donosenju paketa zakona iz sfere medija zele da prigrabe privilegije, u najmanju ruku, nekorektna", porucujuci premijeru da "ordenje podeli medijima poslusnima svakoj, pa i njegovoj vlasti".

Potpredsednik Vlade Srbije Zarko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Korac, gostujuci u cetvrtak uvece na TV B92, rekao je da ce Zakon o radiodifuziji verovatno biti usvojen do kraja godine. On smatra da bi za TV B92 trebalo da bude pronadjeno privremeno resenje. "Zao mi je i mislim da neko resenje treba naci.

Problem je sto ima jos medija koji to traze, ali s obzirom na ulogu koju je B92 igrao u prethodnom periodu, koji jeste bio u spicu borbe za slobodno informisanje, koji jeste dao velik doprinos za oslobadjanje ovog drustva, za demokratizaciju drustva, moram reci da sam ja stalni slusalac vaseg radija, licno se ne osecam dobro zbog te situacije.

Mislim da ovaj sukob nije bio potreban i mislim da bi neko resenje tu moglo da se nadje. Moja je zelja, ali ja ne odlucujem sam, da se nadje neko privremeno resenje", kaze Korac.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.